Musikstad Borlänge

Borlänge kommun

Film

Befästa Borlänge som musikstad

Borlänges band, artister och låtar syns på bästa sändningstid och hörs på moderna topplistor. De säljer ut turnéer och finns för alltid inskrivna i historieböckerna. Borlänge är kort och gott en musikstad. Bakom alla framgångar finns oerhört många människor som brinner för musiken. Och så alla vi andra som får njuta av liveframträdanden, i våra högtalare och i våra lurar.

Med en film ville Borlänge kommun skapa och sprida stolthet över musikscenen samtidigt som den kan bidra till att inspirera nästa generations stjärnor. I Borlänge lever man för musiken. Och med musiken. I alla skeenden och situationer i livet. Det blev utgångspunkten för denna hyllningsfilm.


Och skapa stolthet

En film där Kôrv-Åke dansar till hip-hop på ett hustak i centrala Borlänge. Egentligen räcker det så… Men filmen berättar självklart så mycket mer. Hur musiken finns där under livets alla viktiga skeenden. Som en peppande och stöttande vän. Hur musiken i Borlänge i generationer har varit viktig för stadens identitet. Den visar att kreativitet är både trallpunk och opera. Och allt däremellan.

Genom det känslosamma manuset till tonerna av några av de bästa banden och artisterna som Borlänge kan erbjuda lyckas filmen med uppdraget – att skapa stolthet över musikstaden Borlänge.

Ansvarig projektledare

Eva Inde

Eva Inde

Kundansvarig projektledare