Föreningsidrott för hållbara samhällen

Klaravik

Film

Med en film som hyllar glesbygden och föreningseldsjälen kunde Klaravik både stärka sitt varumärke och lyfta fram sitt initiativ Klaravik Plan samtidigt som de mötte huvudmålgruppen för sina auktioner av begagnade maskiner.  Och kampanjen som helhet bidrog till över 1000 ansökningar.

Föreningsidrott som bygger hållbara samhällen

Klaravik tror på att föreningsidrott på lokal nivå stärker Sverige som helhet och bygger hållbara samhällen lokalt. Företaget har sin största målgrupp i Sveriges mindre städer och därför finns ett stort engagemang för en levande glesbygd. Ur det har initiativet Klaravik Plan växt fram. Där går det att söka bidrag till sin förenings lokala initiativ.

En Lonesome Ranger blev hjälten

Bulldozer fick uppdraget att skapa en film som skulle träffa målgruppen ”människor i behov av en begagnad maskin” samtidigt som den skulle tilltala de som engagerar sig i lokala idrottsföreningar. Vi sökte minsta gemensamma nämnare. Det var då vi hittade Klaraviks Lonesome Ranger.

Eldsjälen som kör traktor och fyller flaskor

En person som får ett lag eller en hel förening att gå runt. Någon som kämpar och aldrig ger upp. Helt enkelt en eldsjäl som tillbringar sin fritid som ledare för barn och ungdomar. Som åker på cuper, fyller vattenflaskor och som tvättar matchkläder. Någon som inte kräver något tillbaka – annat än glädje från barnen som får gemenskap och utöva en sport de älskar. Och kan den här personen vara samma person som kör traktor? Ja, såklart!

Countrymusik som sätter stämningen

Med en specialskriven countrydoftande låt som stämningssättare får vi följa med in i omklädningsrummet inför, under och efter en match. Förväntningar, gemenskap och besvikelse finns närvarande. Och hela tiden finns vår huvudperson där för att fixa, peppa och stötta. Lyssna på låten här!

Ansvarig projektledare

Eva Inde

Eva Inde

Kundansvarig projektledare