Välj din väg

Karlstads universitet

UPPDRAG

I tider av filterbubblor och fake news är det viktigare än någonsin att lyfta kunskapens och utbildningens roll i samhället. Vårt uppdrag från Karlstads universitet var att ta fram en kampanj som visar vilka möjligheter som finns att förändra sitt liv, samhället eller världen när man kopplar ihop akademiska kunskaper med personliga drivkrafter och engagemang. Innehållet skulle inspirera en ung och värderingsstyrd målgrupp att söka sig till högre utbildning och såklart välja Karlstads universitet i första hand.

LÖSNING

Med en vänlig och tydlig uppmaning vill Karlstads universitet prata om utbildning på ett nytt sätt. Kampanjen blev en samling ”nya” utbildningar som utgår från den riktiga utbildningskatalogens innehåll, men har formulerats om för att erbjuda svaret på viktiga samhällsutmaningar. Istället för att fokusera på traditionella yrken visar kampanjen vad studenten kan göra med sina kunskaper efter utbildningen.

Samtidens drömjobb och framtidens viktigaste yrken är Unicornuppfödare, Algoritmaktivist, Inkluderingsingenjör, Patriarkatkrossare, Klimatfixare, Demokratiförsvarare, AI-terapeut, Livsförnyare, Trolljägare och Landsbygdshjälte.