Minns du?

Länsförsäkringar i Värmland

Audio
Digitalt
Kampanj

Spektakulär nostalgi för en tydlig målgrupp

Vad har tjänstepension gemensamt med en känguru i Hagfors, en hyllad guldhjälte i Färjestad och ett UFO i Arvika? Ingenting alls. Men genom spektakulär nostalgi kunde en tydligt identifierad målgrupp för Länsförsäkringar Värmlands tjänster för tjänstepension fångas upp.

Minns du? Då är det dags att tänka på tjänstepension

Läste du de lokala, och för den delen de nationella, nyheterna i slutet av 90-talet så trillade du garanterat över den osannolika storyn som en känguru som var lös i trakterna runt Hagfors. Minns du den än i dag, då är du förmodligen i en ålder där det är dags att tänka på tjänstepension.

Genom att ta ett kliv bort från faktatung information om hur viktig tjänstepension är ville vi tillsammans med Länsförsäkringar Värmland få målgruppen att stanna upp, skratta till och självklart även ta till sig budskapet. Att Länsförsäkringar Värmland erbjuder hållbara placeringar och trygga helhetslösningar för tjänstepension. Och självklart rådgivning – goda råd som lever lika länge som exempelvis storyn om kängurun i Hagfors.

Stort engagemang

I kommentarsfälten på sociala medier bjöds även målgruppen in till att själva dela med sig av sina minnen från de spektakulära händelserna hämtade ur den värmländska historien. Som med kängurun i Hagfors. När Greger Artursson sköt SM-guldet till Färjestad 1998. Och mystiken som omgärdade Backsjön utanför Arvika när ett UFO (?) störtade ner i sjön. Engagemanget blev stort och annonserna snackisar med stor genomslagskraft.

Uttrycksfulla annonser i flera kanaler

För att få målgruppen från att vända blad i tidningen eller scrolla vidare i sina flöden skapades uttrycksfulla montage som var centrala i alla annonser oavsett kanal. Dessutom kryddat med radioreklam som imiterade en nyhetssändning, ett matchreferat och ett anrop på en polisradio.

Minns du kängurufebern i slutet av 90-talet? Då är det dags att tänka på tjänstepension?
Minns du vad du gjorde när Greger sköt hem guldet till Karlstad? Då är det dags att tänka på tjänstepension.
Minns du mysteriet med "Operation sjöfynd"? Då är det dags att tänka på tjänstepension.

Ansvarig projektledare

Anders Kåpe

Kundansvarig projektledare