Välj din väg

Karlstad universitet

Kampanj

I tider av filterbubblor och fake news är det viktigare än någonsin att lyfta kunskapens och utbildningens roll i samhället. Vårt uppdrag från Karlstads universitet var att ta fram en kampanj som visar vilka möjligheter som finns att förändra sitt liv, samhället eller världen när man kopplar ihop akademiska kunskaper med personliga drivkrafter och engagemang. Innehållet skulle inspirera en ung och värderingsstyrd målgrupp att söka sig till högre utbildning och såklart välja Karlstads universitet i första hand.

Med utbildningen som verktyg

Med en vänlig och tydlig uppmaning vill Karlstads universitet prata om utbildning på ett nytt sätt. Lösningen mynnade ut i en kampanj med en samling ”nya” utbildningar som utgår från den riktiga utbildningskatalogens innehåll, men som formulerats om för att erbjuda svaret på viktiga samhällsutmaningar. Istället för att fokusera på traditionella yrken visar kampanjen vad studenten kan göra med sina kunskaper efter utbildningen.

Titlar för nu- och framtid

Inför våren 2021 presenterades fler titlar och en större del av kampanjen fokuserade på rörligt material för sociala medier.

 

Ansvarig projektledare

Ulrica Samuelsson

Ulrica Samuelsson

Kundansvarig projektledare