Forskning är konst

Paper Province

UPPDRAG

Paper Province strävar efter att vara det ledande klustret inom skogsbaserad bioekonomi. Organisationen samarbetar bland annat med forskare på Karlstads universitet. För att visa vilken affärsnytta dessa forskningsprojekt kan ge ville Paper Province presentera dem på ett oväntat sätt.

LÖSNING

Bulldozers formgivare förvandlade elva forskningsprojekt till lika många konstverk. Kommunikationen var en motsats till ämnet den ville berätta om. Forskarnas rapporter var sakliga, teoretiska, rationella och vetenskapliga. Genom konstnärliga tolkningar ville vi väcka nytt intresse bland företagare inom skogsbaserad bioekonomi.

RESULTAT

Konstverken ställdes ut vid en vernissage på Karlstad CCC, där varje forskningsgrupp samtidigt kunde berätta om sina arbeten. ”Det här gör att man blir intresserad”, citerades en besökare i ett pressmeddelande från Paper Province. ”Detta skulle många människor kunna ta till sig, förstå och gilla. Ett bevis på att det går att presentera forskning på ett kul och iögonfallande sätt. Jag hoppas det här ställs ut på andra ställen också.”